I industrien er der ofte brug for at få rense nogle af de delelementer man bruger i forbindelse med produktionen. Der er mange forskellige brancher, der kan have gavn, af at få rengjort og renset, diverse udstyr, således det igen er klart, til at blive brug påny.
En ultralydsrenser er en mulighed, i de tilfælde hvor man har at gøre med mere vanskeligere form for rengøring. En ultralydsrenser bruger ultralydsbølger med en frekvens på mellem 21,50-130 Hz, afhængig af det emne, der skal renses. Ultralydsbølgerne danner bobler i kaviationsvæsken, og det fjerner de urenheder der kommer i kontakt med væsken. Det kan være mange forskellige urenheder man gerne vil have fjernet. Der kan nævnes olie, voks, rust , maling og kalk som nogle af de meget genstridige urenheder, der let fjernes ved ultralydsrensning.
Både komplekse og sensitive emner, kan have gavn af ultralydsrensning.

Hvordan fungerer ultralyd?

Især fastbrændt og hårdt smuds kan have gavn af ultralydsrensning. Mange erhvervs kan have gavn, af at sende deres komponenter til ultralydsrensning.
Selve opgaven bestemmer hvilken slags ultralydsfrekvens der skal bruges.
Således er det, at 25 kHz laver store bobler, og bruges til store emner og hårde overflader. 40 kHz kan bruges til mange forskellige overflader, boblerne er af medium størrelse. 100 kHz laver små bobler, og er velegnet til følsomme emner.
Anvendelsesområder kan være til epoxy, som er et emne, der kan være særdeles svært, at få væk fra overflader. Ligeledes kan emner brugt ved 3D print renses med ultralyd. Vaskning af gummielementer med ultralyd, er således også et område, hvor anmasi.dk kan hjælpe.
Mange elementer kan have gavn af ultralydsrenser. Afhængig af hvilket erhverv, der snakkes om, er det også forskelligt, hvilke elementer der skal renses.

https://anmasi.dk/prts/ultralydsrenser/