Påsken i Danmark fejres med en lang række traditioner og aktiviteter. Langfredag, som markerer starten på påskefrokosten, udveksler danske familier dekorerede æg og chokoladegodbidder. Mange kirker i hele landet holder gudstjenester i hele weekenden, mens andre har processioner gennem byens gader med lys og sang.

Påskesøndag morgen vågner børnene op til en jagt efter farverige påskeæg efterladt af påskeharen. Æggene er fyldt med slik, små stykker legetøj eller mønter. Ud over æggejagten holder danske familier typisk en overdådig brunch søndag morgen, og der serveres traditionelle kager som kardemomme-boller, brioche og mazarintærter. Påskemorgen mandag morgen, mange danskere nyder en udendørs “æggekageleg”. Spillerne bruger hårdkogte, farvede æg til at banke på hinandens æg, indtil et af dem springer op.

Vinderen af spillet anses for at have held og lykke i det kommende år! Alt i alt er påsken i Danmark en festlig og glædelig begivenhed, der fejres med traditioner, der går flere århundreder tilbage i tiden. Som i andre skandinaviske lande nyder danskerne også pølser og kødboller på påskesøndag, som skylles ned med øl eller snaps for at fejre forårets ankomst. Så hvis du befinder dig i Danmark i påsken, skal du sørge for at nyde alle disse traditionelle festligheder!