Hvorfor bliver man afhængig af hash?

Kan du lide at ryge joints en gang imellem? Ser du en joint som et supplement til hygge og ikke selve hyggen, så er du ikke afhængig.

I så fald kan du roligt kigge dig rundt her hos Buddies Headshop.

Desværre bliver nogle afhængige af den lidt sjovere tobak. De fleste tilfælde skyldes ren kemi i hjernen.

Dopamin er “synderen”. Dopamin dannes i hjernen og det er ofte mere dopamin-kicket, der trigger hjernen til afhængighed, end det er selve effekten af joints.

Men en afhængighed af hash kan have flere årsager.Bliv klogere på hashafhængighed.

De flere forskellige årsager til hashafhængighed:

  • Dopamindannelse i hjernen – har du én gang haft en dejlig oplevelse ved at ryge joints, så vil din hjerne automatisk danne lykkestoffet dopamin, bare ved tanken om hash. Dopamin i hjernen er altså skyld i din øgede trang til at ryge igen og igen. Selvom du er afvænnet, kan din hjerne stadig danne dopamin ved synet eller tanken om joints.
  • Selvmedicinering både ved fysiske og psykiske lidelser. Hashrygning kan være en virkelighedsflugt og en smertelindring.
  • Miljøet omkring dig kan være afhængighedsskabende. Har du venner der ryger ofte, så kan det sociale være en faktor i afhængigheden.

Vær derfor opmærksom på, om dine tanker begynder at kredse for meget om hash.

Tænk grundigt over årsagen – skyldes det en virkelighedsflugt?

Du bør også kigge på din vennekreds og det I foretager jer sammen. En enkelt joint i selskabeligt lag er kun hyggeligt, men når hash bliver omdrejningspunktet for jeres samvær, så er det skadeligt.